SPEC-PROFIL Gyártó és Kereskedelmi Kft. - Az ipari megoldások profi szállítója

Ajtótok beépítése

TOK BEÉPÍTÉSE

Ahhoz, hogy a falat a tok környékén megfelelően ki tudjuk alakítani, nagyon fontos ismernünk a helyiség belmagasságát, a tok belső szélességét és az ajtószárny súlyát.

A helyiség magassága H ≤2800 mm, a nyílás szélessége ≤850 mm, ajtó súlya ≤25 kg

Az ajtó fogadószerkezetét 0,6 mm vastag lemezből készült, hagyományos (CW és UW) profilokból készítjük. Az UW padlóprofilt az ajtónyílás helyén meg szakítjuk. Az UW profilt a tok mindkét oldalán, két rögzítő elemmel rögzítjük a padlóhoz.

ajtótok beépítése

A tokhoz kapcsolódó CW profilokat a padló- és a mennyezeti UW profillal is össze kell kapcsolni, két-két bemetszés, önmetsző csavar segítségével. Az ajtónyílás fölött UW profilokból készült összekötő elemet helyezünk el. Az ajtótok fölötti rész burkolásának megkönnyítése érdekében, az összekötő elem fölé két rövid CW profildarabot helyezünk el függőlegesen.

CW tokprofilokat és a felső összekötő UW profilt a behelyezett acél ajtótok segítségével kötjük össze, minimum 3,9 mm-es lemezcsavarokkal ( 4,2×13 típusú csavar), melyeket az ajtótok csatlakozásaiba csavarunk be (csatlakozásonként 2 db csavar). A tok és a CW profiloknak az UW profilokkal történő rögzítése során úgynevezett doboztartók jönnek létre.

Figyelem!

Amennyiben a falban ásványgyapot szigetelés van, a hangszigetelő tulajdonságok javítása érdekében az ajtótok és a profilok között keletkezett üreget is ki kell tölteni szigetelőanyaggal. A bezárásukat megelőzően a doboztartókat (UW+CW) is ki kell tölteni szigetelőanyaggal.

Helyiség magassága H> 2800 mm, a nyílás szélessége> 850 mm, vagy az ajtó súlya> 25 kg

A tok rögzítéséhez UA merevítő profilokból készült szerkezetet készítünk (2 mm lemezvastagság), melyet alul és fölül betolható, vagy csavarozható „L” rögzítő segítségével rögzítünk. Az ajtószárny súlya az alábbiak szerint alakulhat:

UA 50 profil – ajtószárny súlya max. 50 kg
UA 75 profil – ajtószárny súlya max. 75 kg
UA 100 profil – ajtószárny súlya max. 100 kg

ajtótok beépítése

Csavarozható “L” rögzítő segítségével készült megoldás Az UA profilok padlóhoz és mennyezethez történő rögzítése alternatív lehetőségként megoldható csatlakozó “L” rögzítő elemekkel. Ezeket a rögzítő elemeket a mennyezethez és a padlóhoz teherbíró horgonyzással kell csatlakoztatni. A horgonyzás helyén a mennyezeti UW profilt meg kell szakítani, az “L” rögzítőket a padlón és a mennyezeten egyaránt közvetlenül a tartószerkezetbe szereljük. Az “L” rögzítőket az UA profilhoz két-két M8-as anyás csavarral rögzítjük.

FA AJTÓTOK BEÉPÍTÉSE A VÁLASZFALSZERKEZETBE

Vonatkozó paraméterek:

A helyiség magassága ≤2800 mm, a nyílás szélessége 850 mm, ajtók súlya ≤25 kg

Amennyiben minden körülmény teljesül, az ajtószerkezet kialakításához CW és UW függőleges profilokat használunk. Abban az esetben, ha valamely feltüntetett határértéket egy konkrét szituációban túllépjük, úgy UA profilt kell használnunk. A profilok elrendezése és csatlakoztatása megegyezik az acéltokok elhelyezésénél leírtakkal. A tokokat, a válaszfal véglegesítését (falborítás, hézagolás) követően javasoljuk beszerelni. A falba szerelőhab segítségével rögzítjük őket.

ajtótok beépítése

FALBORÍTÁS A TOK KÖRNYÉKÉN

A lapok közötti függőleges hézagok az ajtónyílások fölött, a falborítás peremétől számítva legalább 15 cm-re legyenek. Nem megengedett, hogy a hézagok közvetlenül a tok felső sarkából induljanak. A szomszédos lapok függőleges hézagjai a két kiváltó CW profilhoz vannak rögzítve, melyeket előzőleg az ajtónyílás fölött helyeztünk el. Az esetleges vízszintes hézagokat is, a tok felső sarkától legalább 150 mm-re kell elhelyezni.

SPEC-PROFIL Gyártó és Kereskedelmi Kft. © 2003-2024. Minden jog fenntartva
NetBusinessEurope | Személyre szabott szolgáltatások, kreatív megoldások