Gipszkarton profilok

UD30 profil CD60 profil
CW50 profil CW75 profil CW100 profil
UW50 profil UW75 profil UW100 profil
UA50 profil UA75 profil UA100 profil

Az UD profilt álmennyezetek szereléséhez használják. Rezgés gátló szivacs (PAE szalag) használatával dübelezik a falra és ez által tartás biztosít a fő, illetve kereszttartóknak (CD profilnak). Előtétfalak illetve dobozolások készítésénél is használják. Anyaga horganyzott acéllemez. 3 és 4m-es szálakban gyártjuk.

A CD profil gipszkarton mennyezet készitésénél használatos. Ebből a profilból készitik a fő illetve kereszttartókat majd ehhez rögzítik a gipszkarton lapokat. A már falra szerelt UD profil biztosít lehetőséget a falnál történő rögzítésre. A profilok függesztésére több féle megoldás létezik. A rögzítés módja függ a függesztés mértékétől és a terhelés nagyságától. CD profilból két fajtát gyártunk: CD60 illeteve CD50-es profilt. A külnöbség csak a profil gerincének a méretében vehető észre. Míg a CD60-as az 60mm széles addig az CD50-es csak 50mm. Mind a két tipust 3 és 4m hosszú szálakban gyártjuk. A profilok toldására "toldó" létezik. A profilok anyaga horganyzott acéllemez.

Ezt a profilt a gipszkarton válaszfalak építésénél használják. A profil szélessége megegyezik az UW profiléval, annyi különbséggel, míg a CW profil függőlegesen állítják a fal elkészítéséhez addig az UW profil vízszintesen, kerül rögzítésre, a padlóra illetve a mennyezetre. Ezt követően állítják bele a CW profilokat. Három szélességet gyártunk belőle: az 50, 75, illetve 100mm-es. Helytakarékosság szempontjából legjobb az 50mm-es profil (CW50) mivel ebből tudja a legvéknyabb falat felépíteni, viszont ezt tudja a legkevésbé leszigetelni. A 75 illetve 100mm szélességű profil (CW75 és CW100) szigetelés szempontjából kiváló viszont ezekből szélesebb fal épül. A CW profil hosszát a belmagasság határozza meg. Sok méretet tartunk raktáron, hogy Ön a lehető legkevesebb hulladék keletkezésével tudjon építkezni! Anyaga horganyzott acél lemez.

Gipszkarton válaszfalak készítésénél használják az UW profilt. Ez a profil a CW profilnak a fogadó profilja. Dübelezéssel és rezgés gátló szivacs csík használatával fogatják a padlóhoz, illetve a mennyezethez. A CW profilhoz hasonlóan szintén három méretet gyártunk belőle: UW50, UW75, UW100. 4m hosszú szálakban gyártjuk. Anyaga horganyzott acéllemez.

Az UA profilok 2,0mm-es vastag horganyzott acéllemezből készült profilok. Válaszfal építése során használatos ott, ahol nagyobb tartásra van szükség, mint például falvégződések és ajtótok szerelésénél. Ebből a profilból is három méretet gyártunk: (ugyan úgy, mint a CW illetve UW profilok esetében) 50, 75 illetve 100mm. A profilok szálhosszúsága 3m, 3.5m, és 4m.

A feltüntetett szálhosszúságoktól eltérően egyedi hosszúságú profilok gyártását is vállaljuk, mellyel időt és pénzt takaríthat meg!